Video Oyunlarının Geleceği Tahminlerin Ötesinde
Ortadoğu Holding Kurumsal İletişim Dergisi MONO’nun 11. sayısında paylaştığım “Video Oyunlarının Geleceği Tahminlerin Ötesinde” adlı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.MONO-sayi-11-yuksek-30-33-1-3
blog
Ortadoğu Holding Kurumsal İletişim Dergisi MONO’nun 11. sayısında paylaştığım “Video Oyunlarının Geleceği Tahminlerin Ötesinde” adlı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.MONO-sayi-11-yuksek-30-33-1-3
Android cihazınızda Ayarlar > Google kısmına girin (veya uygulamalardan Google Ayarları‘nı açın)
Sağ üstteki 3 nokta menüye tıklayın;
Kullanım ve Teşhis Aracı
Kapalı konuma getirin
Etrafımda
Kapalı konuma getirin.
Google Fotoğraflar Yedekleme
Kullanmıyorsanız kapalı konuma getirin
Reklamlar > İlgi alanına dayalı reklamları kapat
(Girdiğiniz sitelere göre ilgi alanlarınızı belirleyip ona yönelik reklamlar sunması hizmeti. Tavsiyem açık konuma getirin.)
Arama ve Now Bölümüne girin
———————————————-
Hesaplar ve Gizlilik > Google Etkinlik Kontrolleri >
Google Konum Geçmişi
Google Voice ve Ses Etkinliği
(Google Konum Geçmişi eğer kapamazsanız gittiğiniz lokasyonların kayıtlarını tutarak Google Cloud üzerine kaydediyor. Google Voice ve Ses Etkinliği ise eğer “Ok Google” hizmetini kullandıysanız sesinizi (hiç demediyseniz bile kayıt alınmış olabilir) kaydederek Google Cloud üzerine yüklüyor. Dilerseniz bu kayıtlara aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz;
https://history.google.com/history/audio
https://www.google.com/maps/timeline
)
ikisini de kapalı konuma getirin.
Ses> Ok Google algılama
(Kullanmıyorsanız – bence oldukça gereksiz ve ana ekranda devamlı mikrofonunuz açık konumda bekleyerek pil harcıyor)
Kapalı konuma getirin.
Now kartları > Kartları göster
(ben kullanmıyorum, kullanıyorsanız açık bırakabilirsiniz, ama uzun zamandır Google Now hizmetinin oldukça fazla pil tükettiği biliniyor)
Kapalı konuma getirin.
Now on Tap
Kapalı konuma getirin.
Autocomplete
Kapalı konuma getirin.
——————————————-
Hesaplar > Google
Kullanmadığınız hizmetlerin senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
Rehber harici diğer hizmetleri kullanmıyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz.
Casper T8W Windows 8 yüklü olarak satışa sunulmuş olan tablet için Windows 10 x86 sürücülerinin backup dosyalarını paylaşıyorum.
Bir çok sürücüyü deneme yanılma yöntemiyle test edip yükledim, sürücülerin bazı sürümleri eski, güncelleme yapınca yani daha yeni sürüm olan sürücüler ile sorun yaşanabiliyor. O yüzden bu sürücüleri yükledikten sonra daha yeni bir sürücüye güncellerken dikkatli olmalısınız.
https://mir.cr/MIBMBGVJ
link güncellendi 06.08.2021
Samsung Galaxy S3 cihazımda yakın bir zamanda Cyanogenmod 10.1’den Stock Rom’a dönüş yaptım, ancak wifi’dan güncelleme yapabilmesi için gereken Kayıt işlemini yaptıramadım, “registering device” kısmından sonra devamlı “processing failed” hatası veriyordu. Internette bulduğum tüm yöntemleri denedim ancak başarılı olmadı. CSC değişimi 4.1.2 için geçerli olmadığı için deneyemedim, ayrıca zaten Türkiye için geçerli son Stock Rom yüklemiştim. Samsung hesabını silip yeni bir hesap açarak kayıt işleminde dahi başarılı olamadım.
Ancak bugün tesadüfen, hiç beklemediğim bir zamanda kayıt ettirmeyi başardım. Yaptığım işlemlerde eski hesabımı sildiğim için telefon açılışında yeni bir Samsung hesabı yarattım, (ancak belki eski hesaplarını kullananlarda da sorun çözülebilir bilemiyorum) Telefon açık durumdayken http://findmymobile.samsung.com adresinden Samsung hesabımla giriş yaptım ve Mobil aygıtımı bul tuşuna tıkladım. Cihazım haritada görüntülendiğinde, telefonda kayıt işlemini denedi, cihaz Samsung hesabıma tekrar kayıt edildi ve OTA güncellemelerini almaya hazır hale geldi.
2004 yılında 3DTurk oyun yapım grubu için gerçekleştirdiğim bazı müzik çalışmaları.
Sx1’den sonra şimdi de PS3’e Ubuntu Linux 9.04 işletim sistemini yükledim, ayrıca güncellediğim bootloader ile sistem açılışında klavyeden PS3 veya Linux kısımlarından istediğimizi seçebiliyoruz. Yaptığım extra ayarlar ile güçlü ancak yetersiz olan sistem swap dosyasına 256 mb ps3vram i de dahil ederek sistem hızında artış sağladım. Yüklenen codec ve extra özellikler ile web’e tam ve sorunsuz erişimi gerçekleştirdim. Şimdilik yanlızca Linux yüklemesini adım adım anlattığım dökümanı buraya ekledim, ileride ise yararlı diğer işlemlerin nasıl gerçekleştirilebileceğini video görüntüleri ile anlatacağım.
Not: Artık malesef, Sony “Other Os” seçeneğini devre dışı bıraktığı için artık PS3 üzerinde Linux çalıştırmak mümkün değil.
Sx1 için yine oslik.ru sitesinde yayınlanmış olan overclock programı ile gerçekleştirdiğim 192 Mhz. overclock videosu. Sx1 üretimlerine göre anakart üzerinde çeşitli değişiklikler ve ram farklılıkları mevcut, son üretilen versiyonlar bu konuda daha şanslı idi. Overclock u her deneyen bu kadar başarılı olamıyor, biraz şans meselesi. Tek başına işlemci overclock yaparak 150 üzerinde kilitlenmeler yaşayanları gördüm, yanlız bu video esnasında kullandığım telefonda yüklediğim patchler sonucunda işlemci overclock yanısıra ram cas değerlerini de düşürmüş idim.
2006 yılında Siemens SX1 cep telefonuma yüklediğim Linux işletim sisteminin tanıtım videosu.
Sisteme bootloader yüklenmesi sonrasında, ext3, fat32 ve linux swap partitionlarına ayrılmış mmc kartın sisteme takılması ile yükleme işlemi yapılıyor. Ayrıntılı bilgiler proje sitesi olan oslik.ru’dan bulunabilir, tek sorun sitenin Rusça olması, zaten bunu uygulamaya geçirirken önümdeki en önemli engel bu idi ancak çeşitli translation sitelerinden yardım alarak konuşulanları İngilizce’ye dönüştürüp gerçekleştirebildim. Siz de aynı şekilde yapabilirsiniz. Uzun zaman önce telefonumu değiştirdiğim için takip etmedim, ancak ço önemli gelişmeler kaydedilmiş olabilir.